2017 - 2018 Luogo / Sted: Camporeale, Sicilia – Italia
Altezza dal mare: 600 metri
Cliente / Byggherre: Marco Sferlazzo
Tipo / Type: Azienda vinicola / Næringsbygg, vingård
214  m2 di spazi esistenti / bygningsmasse
In aggiunta 133 m2 sotto tettoia / overbygd uterom
280 m2 di spazi nuovo / nye volum
Materiali (ITA): Etra, Cemento, Legno, Zinco per copertura e vetrate
Materialer (NOR): Stein, Sement, Treverk, Zink på taket og store glassvegger I T A : Una piazza Belvedere su un magnifico paesaggio! Alla base una cantina semi-scavata nella montagna e aperta sulla valle! Un volume nuovo, leggero e fluttuante che dialoga con l’edificio esistente e interagisce con le montagne e le valli che domina. Spazi nuovi per nuove esigenze di produzione e di accoglienza. Spazi aperti e confortevoli per la creazione di un grande vino! N O R : Vi har prosjektert en vinkjeller for nye og økende produksjonsbehov, en vindens port i landskapet (Porta del Vento). Volumet er gravd halvt inn i fjellet og åpner seg mot dalen og fjellene omkring. Selve platået (bellvedere) skuer utover et fantastisk landskap. Vår intensjon har vært å skape et lett og bevegelig volum som harmonerer med stedet og de eksisterende bygningene. Et godt sted for å lage en fantastisk vin!  D O W N L O A D :
IL PROGETTO / TEGNINGER  L I N K :
PORTADELVENTO.IT     View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdb955610c24    

2017 Luogo / Sted: Borgetto, Sicilia – Italia
Cliente / Byggherre: Privato
Tipo / Type: Casa di villeggatura / Fritidsbolig
64 m2 su due piani / fordelt på to etasjer I T A : INNESTO - Nel paesaggio rurale siciliano
"L'innesto è una pratica agronomica per la moltiplicazione delle piante realizzata con la fusione di due individui differenti, detti rispettivamente portinnesto e nesto. L'innesto consiste nel saldare, sul portinnesto, una parte di pianta del nesto. Si ottiene in questo modo un'unica pianta formata da due porzioni diverse. La fusione istologica avviene grazie al callo che si forma fra le due superfici tagliate, precisamente dove combaciano i meristemi cambiali".
Il paesaggio Siciliano è costellato di piccoli volumi diroccati e soli, senza vita. L’intento è quello di salvare e riutilizzare una di queste volumetrie esistenti. Un volume di 6x6 metri. Innestato con una struttura contemporanea che lo rianima e lo occupa dall'interno, recuperandone il rapporto col suolo, la poesia dei murie e delle pietre. Un confronto-scontro tra due culture dell'abitare lontane nel linguaggio e vicine nel tempo che si contrappongono continuamente nel paesaggio siciliano. Il recupero di un antenato da salvare per la nostra memoria, da innestare e coltivare, da coccolare e amare. N O R : Det sicilianske landskapet er overgrodd med små volumer som står der alene og uten liv. De står der som en forlatt bygningskultur. Vi har grepet fatt i begrepet ”poding” (Innesto på italiensk);  å koble sammen plantevev som normalt er avskilt. Vi har føyet de sammen slik at de kan danne en ny helhet.
Et volum på 6x6 meter har blitt ”podet” med en ny struktur i sin kjerne. Intensjonen har vært å redde og gjenbruke en av disse eldre murbygningene, ivareta arven fra våre forfedre, vekke opp hukommelsen og ramme de inn på nytt med omtanke og kjærlighet. D O W N L O A D :
IL PROGETTO  / TEGNINGER      View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId4f417acd71

2017 - 2018 Sted: Nesoddtangen brygge, Norge
Type: Restaurant/Næringsbygg
Tiltakshaver: Signalen Sjøbad AS Våren 2017 utlyste Nesodden kommune en tilbudskonkurranse for bygging og drift av en ny helårs restaurant hvor nesoddbåtene anløper. Signalen sjøbad AS vant konkurransen. Leietiden ble satt til 5 år med mulighet for forlengelse. Sammen med NOMA arkiteter AS ble det utviklet et konsept basert på bruk av temporære containere. Tomta ligger spektakulært til ved kyststien, med direkte utsyn over innseilingen til Oslo.  L A S T   N E D  :
GODKJENT RAMMESØKNAD
PRESENTASJON AV TILBUD     View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdf01da3a0fd  

2017 - 2018 Luogo / Sted: Via Toetto, Castelnuovo Calcea, Piemonte, Italia
Cliente / Byggherre: Privato
Dipendente / Medarbeider: Marco Agró, Architetto
Geologo / Geoteknikk: Fabio Nicotera
(Foto Modello di cartone: Jean S. Lorentzen) I T A : Siamo felici di avere un nuovo progetto ad Asti in Piemonte. Un bellissimo casale fine ottocento con 3 ettari di terreno adatto a produzione di vino (Barbera).
L'intento di NOMA-arkitekter e di rendere l'edificio più funzionale senza perdere la sua originalità e la sua bellezza. Aggiungendo una piscina e piccole strutture architettoniche per ricucire il tutto. N O R : I Piemonte i Nord-Italia skal et over 100 år gammelt gårdsbruk på 30 mål gjenoppta sin mat- og vinproduksjon. Vi har tilbakeført det store hovedhuset på 500 m2 til sin originale autentisitet og lagt til nye bygninger og et svømmebasseng. D O W N L O A D : APPLICAZIONE / RAMMESØKNAD RELAZIONE GEOLOGICA FINESTRE / VINDUER   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId5483a4df90    

Foto: Jean S. Lorentzen
Sted: Oslo, Norge 2001-2003 Byggetrinn 1 for Samark AS
Byggherre: Brødrene Jensen AS
Byggeombud: Statsbygg Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) ble etablert i den gamle Seilduksfabrikken ved Akerselva i Oslo i 2003. Under første byggetrinn ble arealer for scenefagene ferdigstilt; Operahøgskolen, Teaterhøgskolen og Balletthøgskolen. I over hundre år drev Christiania Seildugsfabrik tekstilproduksjon i lokalene, fabrikken stod ferdig i 1856. Gamle bygninger har blitt transformert til Kunsthøgskole, og nye bygninger har kommet til. Det har vært en overordnet målsetting at materialbruk og volumer skal forholde seg til den bevaringsverdige bebyggelsen. Flere arkitekter og formgivere har arbeidet med anlegget frem til den endelige samlokaliseringen i 2010: Samark AS v/Knut Østby, Einar Sandbæk, Thale Eidheim og Petter Nordahl,  HRTB, Snøhetta, Lund Hagem arkitekter, Søyland arkitekter og Gullik Gulliksen landskapsarkitekter. (Foto: Jean S. Lorentzen) L I N K :  WWW.KHIO.NO     View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdc0d9cab820  



Sted: Kristiansand
2016, Arkitektkonkurranse, trinn 1
Innbyder: Sørlandet Kunstmuseum, Kanalbyen Eiendom AS og Kristiansand kommune Medarbeider: Mattias Tellqvist, Arkitekt MNAL
Konsulterte rådgivere, byggeteknikk (RIB):
Bolliger + Grohmann Ingenieure
www.bollinger-grohmann.com Vårt hovedmål for arkitekturen var å gi Sørlandets kunstmuseum og Nicolai Tangen-samlingen store og fleksible visningsrom med mulighet for temporære utstillinger. Vi mener at den nye arkitekturen kan gripe inn i den verneverdige siloen på steder som ikke har den samme autentisiteten som originalen til arkitekt Arne Korsmo fra 1935.
Vi endret ikke det statiske systemet til den eksisterende silokonstruksjonen som er dimensjonert for større laster og vil tåle endret bruk.  Plan 1 under tilbygget lagde vi søylefritt med utkragete fagverkskonstruksjoner. Plan 2 fikk et stort søylefritt rom i øst-vest-retning. Vertikale krefter fra fagverkene ble ført ned i eksisterende oppleggspunkter. Eksisterende konstruksjon og tilbygget ble avstivet av eksisterende trappetårn.  NOMA arkitekter med sitt forslag "Siloette" gikk ikke videre til finalen i trinn 2.

L A S T   N E D :

BESVARELSEN HER PRESSEMELDING OM FINALISTENE HER
    View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId79b084f9a7              

Sted: Tjøme, Norge
2015-2016 Byggherre: Jon Sandvik Hovedentreprenør: Tenvik Takst - Byggservice AS
v/ Byggmester Trond Edvardsen N O R : På Tjøme i den frodige norske skjærgården, har vi transformert en gammel garasje til et bibliotek. Ved å bruke ubehandlede materialer som tre, stein og betong, og uten å endre grunnflaten har vi skapt et kombinert bibliotek og arbeidsrom for byggherren. Veggene er løftet opp i alle retninger for å optimalisere antall bokhyller. Vinduene er integrert i bokhyllene og danner en ny geometri og et spennende lysinnslipp. (Foto: Jean S Lorentzen) E N G : On the Norwegian island of Tjøme, NOMA arkitekter AS transformed the roof of an old garage into a library. By using natural and untreated materials such as wood, stone and concrete, architects Vincenzo Marchese and Petter Nordahl created a combined library, kitchen and workspace without changing the original size of the area. The walls are elevated in all directions in order to optimize the number of bookshelves. The windows are integrated into the bookshelves in order to create an exciting geometrical space highlighting the beautiful daylight. (All photos: Jean S. Lorentzen) L I N K S   T O   R E V I E W S :
ARCHDAILY
DESIGNBOOM
ARCHITIZER   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIda1a1ee49d4

Sted: Blylaget, Nesodden kommune
2015-2016 Med utsikt over havet har vi prosjektert en enebolig på 170 m2. Vi har fortolket kundens ønske om et klassisk uttrykk. Volumet er høyreist og etasjeplanene danner et særpreget kors med trappeløp som fordeler alle funksjonene i huset på en optimal måte. Byggherre: Privat
Hovedentreprenør: Bygg Ut AS   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId7d8bae7af7

Sted: Vollen, Asker kommune
2015-2016.  Vollenveien 45 ble bygget på dugnad av Asker Arbeiderforening i 1905. Bygningen er registrert som særskilt kulturminne under et landsdekkende register (SEFRAK).  Dagens eiere startet en omfattende restaurering av huset i 1997. Det har i 2016 fått sin endelig tilbakeføring til sine opprinnelige vinduer og volumer, både innvendig og utvendig. Arkitektarbeidene omfatter en betydlig registrering, samt et påbygg til husets hovedform. Det har vært en overordnet målsetting å bevare autensiteten i den eldre bygningsmassen. (Foto: Joakim S Enger) Byggherre: Privat
Hovedentreprenør: Ormøy Bygg AS L A S T   N E D :
REPORTASJE I BUDSTIKKA HER. L I N K :
BOTREND.NO       View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId675ecf281d      



Sted: Sandnes, Norge
2015, Arkitektkonkurranse
Innbyder: Sandnes kommune Medarbeidere:
Stud.ark Hakon Helseth (AHO)
Stud.ark Jonathan Lien (AHO) Vårt mål for arkitekturen til det nye rådhuset var:
- Utforme et klart og gjenkjennelig volum i havnefronten og i byen.
- Invitere besøkende opp i hjertet av bygningen hvor de viktigste servicefunksjoner ligger.
- Benytte materialer av høy kvalitet med lang levetid, tegl på fasadene.
- Understreke viktigheten av demokratiet ved å la bystyresalen være midtpunktet for den romlige opplevelsen.
Det er ikke anledning til å bygge kjeller på kaia. Første etasje fikk funksjoner som ikke trenger dagslys (700 m2 arkiv).  Vår andre etasje ble bygningens hovedplan, hevet over havnespeilet, markert med synlige trapper.  L A S T   N E D :
BESVARERLSEN HER         View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId781e3c8499

Sted: Danmarks plass, Bergen, Norge
2014, Plan- og designkonkurranse
Innbyder: Hordaland fylkeskommune Elektra var vårt bidrag til en plan- og designkonkurransen om en ladestasjon for elbiler på Danmarks plass i Bergen. I tillegg skulle det innpasses en hydrogenstasjon, luftmålestasjon, trafostasjon og toaletter. Plasseringene var gitt på forhånd.  Forslag til profilering av aktørene skulle vises. Vi ønsket å se hva vi kunne formidle av arkitektur med utelukkende bruk av fysiske pappmodeller, de ble lyssatt og avfotografert. L A S T   N E D : 
BESVARELSEN HER  
  View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId1916881fb0  

Sted: Tjøme, Norge
2014 På et svaberg har et hønsehus blitt transformert til en enkel fritidsbolig for sommerbruk. Ekisterende ytterpaneler er beholdt, og nye funksjoner er gjort synlige i fasadene; opphold, soverom og kjøkkenbenk.     View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdfcac1f0b10  

Prototyp
2014 For en kunde utviklet vi et liten hytte som alternativ til ferdigløsninger i markedet. Den konkurrerer på pris og funksjon. Mange kan ha behov for å innrede et anneks eller en utebod i sommermånedene. Vi bestemte oss for å utvikle en prototyp. Innstallering av vann, kjøkkenbenk og toalett er en opsjon. For priser, ta kontakt med NOMA arkitekter.   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId8a7cf5c293

Sted: Nesodden, Norge
2014 Byggherre: Kjell Finnerud Inntil en klassisk enebolig fra 1880-tallet har vi etablert et bygningsvolum med nytt inngangsparti, bad og WC. Ideen hentet vi fra beltedyret, armadilloen, med en foldbar hud som vi abstraherte over til krumme kobberplater som vil forandre patina over tid. Eiendommen er registrert under Norsk institutt for kulturminneforskning og ligger innenfor et kulturlandskap med arkeologiske funn i Follo. Etter en god dialog med Nesodden kommune og Akershus Fylkeskommune, ble det gitt tillatelse til et tiltak i en moderne språkdrakt som "snakker" med det gamle.   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId614779d1f4    

Sted: Menfi på Sicilia, Italia
2013 Prosjektet ble utviklet til en festival, temaet var olivenoljeproduksjonen med hovedvekt på forholdet mellom kunst og territoriet, «Arte Territoriale di Origine Protetta». I den anledning bestemte vi oss for å angripe temaet ved å skape et oppholdssted for barn i en olivenlund. Innhøstningen av oliven er veldig ofte en familiesammenkomst som utfolder seg utover flere dager. De voksne opp i trærne, de eldre på en god stol i skyggen og barna lekende mellom stammene. Det ble derfor laget en prototype av et lite hus som kunne settes opp i et oliventre, i et hvilket som helst oliventre som har robuste nok grener. Der barn kunne «bosette» seg de dager innhøstningen varte. Prototypen er lett, under 10 kg, og monteres på 5 minutter av en person (hovedstrukturen monteres på forhånd tilpasset til hvert enkelt tre). Med en lengde på 120 cm, bredde på 75 cm og en høyde på 120 cm så er den også godt egnet for å kunne monteres på gulvet på barnerommet.   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId6e3812ca26



Sted: Tjøme, Norge
2013 Byggherre: Jon Sandvik Prosjektet etablerer to uteboder på et svaberg i nord-sør-retning, de inngår som en del av et overordnet landskapsgrep hvor også et nytt bibliotek over en garage inngår (se egen sak).   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdc7adafa9b7

Sted: Gardermoen, Norge
2000-2003 Byggherre: Oslo Lufthavn AS Forretningene og serveringsstedene ved Oslo Lufthavn Gardermoen ble prosjektert over en felles lest, det ble laget kjøreregler for graden av egenprofilering. Vi introduserte begrepet "halvprivat sone" hvor den enkelte leietaker ble gitt anledning til en god varepresentasjon direkte ut mot publikumsarealene.

Sted: Grimestad, Tjøme, Norge
2013-2014 Byggherre: Dag Ingvaldsen Prosjektet omformer en bolig med nytt tak, nytt inngangsparti, nye sov- og oppholdsrom, nye trapper og nye fasader. En ny garage integreres under terreng.   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId3e3217dd15

Sted: Grønvold allé 15D, Oslo
2008
Byggherre: Katharina Dale Håkonsen Grønvold Hageby ble tegnet av Magnus Poulsson i 1916 (samme arkitekt som står bak Rådhuset i Oslo, sammen med arkitekt Arnstein Arneberg) og er i dag vernet. NOMA arkitekter AS har modernisert en typisk arbeiderbolig uten å foreta endringer i fasaden. En grunnflate på 35 kvadratmeter danner rammen for en arealoptimalisert løsning over fire plan. Boligen fremstår med smarte løsninger både i volum og interiørdetaljert. Materialbruken er røff og enkel, tilpasset en aktiv barnefamilie.
Foto: Heinko Junge NTB scanpix L A S T   N E D :

REPORTASJE HER TEGNINGER   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdefce9c382a    

Sted: Playa San Miguel, Costa Rica 
2006 – 2010 Byggherre: Alfredo Chinchilla Totobe Resorts består av to bygninger for utleie over to plan, direkte på stranden med utsikt over Stillehavet. Arkitekturen er basert på lokale klimaforutsetninger. Gulvet og deler av interiøret er utført i støpt betong, møbler er utført i sedertre. Det overhengende taket maksimerer sommerskyggen, og gir en effektiv, miljøvennlig erstatning for aircondition. (Foto: Benjamin Rufi) L I N K : FACEBOOK HOMEPAGE   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProIdd5b239c06b

Sted: Borgetto, Sicilia, Italia
2012-2013 Byggherre: Nils Petter Lotherington I en åsside med utsikt over nordkysten på Sicilia er en fritidsbolig plassert med soverom delvis nedgravd i terrenget for avkjøling i sommerhalvåret.

  Sted: Grønland, Oslo
2012 Mulighetsstudie Byggherre: Sameiet Jenssens Have Mulighetsstudien illustrerer overdekninger av forhager for leiligheter på bakkeplan i et indre gårdsrom, en boligbebyggelse på 5 etasjer. 28 leilighetstyper ble inndelt i 3 ulike varianter. Prosjektet diskuterer forholdet mellom privat oppholdsareal, halvprivate soner og overgangen til det halv-offentlige gårdsrommet. Prototyp for et halvklimatisk oppholdsareal til boligene er under utvikling, kanalplast i akryl over bærende stålbjelker.   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId60bb4a3b05

Sted: Palermo, Italia
2012 Byggherre: Rosaria Ruberto Soverom på takterrassen i et 13 etasjers bolighus i Palermo sentrum.

Sted: Oslo, Norge
2010 Pastillstup er navnet på en danseforestilling med Martin Slaatto. Den ble ble fremført på Dansens Hus i Oslo, mars 2010.
Design og produksjon av "kokongen" ble gjennomført i verkstedet til Det Norske Teatret i Oslo i samarbeid med scenograf Anders Wittusen.   View the embedded image gallery online at:
http://noma-arkitekter.no/prosjekter/alle.html#sigProId3414a14f79

 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

KONTAKT OSS

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   T: (+47) 90 11 46 73
NOMA arkitekter AS
NORGE: Storgata 37, 0182 Oslo 
ITALIA : Via Rodi 1, 90138 Palermo