2017 - 2018 Luogo / Sted: Camporeale, Sicilia – Italia
Altezza dal mare: 600 metri
Cliente / Byggherre: Marco Sferlazzo
Tipo / Type: Azienda vinicola / Næringsbygg, vingård
214  m2 di spazi esistenti / bygningsmasse
In aggiunta 133 m2 sotto tettoia / overbygd uterom
280 m2 di spazi nuovo / nye volum
Materiali (ITA): Etra, Cemento, Legno, Zinco per copertura e vetrate
Materialer (NOR): Stein, Sement, Treverk, Zink på taket og store glassvegger I T A : Una piazza Belvedere su un magnifico paesaggio! Alla base una cantina semi-scavata nella montagna e aperta sulla valle! Un volume nuovo, leggero e fluttuante che dialoga con l’edificio esistente e interagisce con le montagne e le valli che domina. Spazi nuovi per nuove esigenze di produzione e di accoglienza. Spazi aperti e confortevoli per la creazione di un grande vino! N O R : Vi har prosjektert en vinkjeller for nye og økende produksjonsbehov, en vindens port i landskapet (Porta del Vento). Volumet er gravd halvt inn i fjellet og åpner seg mot dalen og fjellene omkring. Selve platået (bellvedere) skuer utover et fantastisk landskap. Vår intensjon har vært å skape et lett og bevegelig volum som harmonerer med stedet og de eksisterende bygningene. Et godt sted for å lage en fantastisk vin!  D O W N L O A D :
IL PROGETTO / TEGNINGER  L I N K :
PORTADELVENTO.IT     View the embedded image gallery online at:
https://noma-arkitekter.no/prosjekter/naering#sigProIdb955610c24    

Sted: Danmarks plass, Bergen, Norge
2014, Plan- og designkonkurranse
Innbyder: Hordaland fylkeskommune Elektra var vårt bidrag til en plan- og designkonkurransen om en ladestasjon for elbiler på Danmarks plass i Bergen. I tillegg skulle det innpasses en hydrogenstasjon, luftmålestasjon, trafostasjon og toaletter. Plasseringene var gitt på forhånd.  Forslag til profilering av aktørene skulle vises. Vi ønsket å se hva vi kunne formidle av arkitektur med utelukkende bruk av fysiske pappmodeller, de ble lyssatt og avfotografert. L A S T   N E D : 
BESVARELSEN HER  
  View the embedded image gallery online at:
https://noma-arkitekter.no/prosjekter/naering#sigProId1916881fb0  

Sted: Menfi på Sicilia, Italia
2013 Prosjektet ble utviklet til en festival, temaet var olivenoljeproduksjonen med hovedvekt på forholdet mellom kunst og territoriet, «Arte Territoriale di Origine Protetta». I den anledning bestemte vi oss for å angripe temaet ved å skape et oppholdssted for barn i en olivenlund. Innhøstningen av oliven er veldig ofte en familiesammenkomst som utfolder seg utover flere dager. De voksne opp i trærne, de eldre på en god stol i skyggen og barna lekende mellom stammene. Det ble derfor laget en prototype av et lite hus som kunne settes opp i et oliventre, i et hvilket som helst oliventre som har robuste nok grener. Der barn kunne «bosette» seg de dager innhøstningen varte. Prototypen er lett, under 10 kg, og monteres på 5 minutter av en person (hovedstrukturen monteres på forhånd tilpasset til hvert enkelt tre). Med en lengde på 120 cm, bredde på 75 cm og en høyde på 120 cm så er den også godt egnet for å kunne monteres på gulvet på barnerommet.   View the embedded image gallery online at:
https://noma-arkitekter.no/prosjekter/naering#sigProId6e3812ca26

 
 

KONTAKT OSS

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   T: (+47) 90 11 46 73
NOMA arkitekter AS
NORGE: Trondheimsveien 100, 0572 Oslo 
ITALIA : Via Rodi 1, 90138 Palermo