Sted: Menfi på Sicilia, Italia
2013

Prosjektet ble utviklet til en festival, temaet var olivenoljeproduksjonen med hovedvekt på forholdet mellom kunst og territoriet, «Arte Territoriale di Origine Protetta».

I den anledning bestemte vi oss for å angripe temaet ved å skape et oppholdssted for barn i en olivenlund. Innhøstningen av oliven er veldig ofte en familiesammenkomst som utfolder seg utover flere dager. De voksne opp i trærne, de eldre på en god stol i skyggen og barna lekende mellom stammene. Det ble derfor laget en prototype av et lite hus som kunne settes opp i et oliventre, i et hvilket som helst oliventre som har robuste nok grener. Der barn kunne «bosette» seg de dager innhøstningen varte. Prototypen er lett, under 10 kg, og monteres på 5 minutter av en person (hovedstrukturen monteres på forhånd tilpasset til hvert enkelt tre). Med en lengde på 120 cm, bredde på 75 cm og en høyde på 120 cm så er den også godt egnet for å kunne monteres på gulvet på barnerommet.

For sveip og foto i bedre oppløsning, trykk på bildene under:

Mer i denne kategorien SANDNES RÅDHUS »

 
 

KONTAKT OSS

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   T: (+47) 90 11 46 73
NOMA arkitekter AS
NORGE: Trondheimsveien 100, 0572 Oslo 
ITALIA : Via Rodi 1, 90138 Palermo